Internationale Erkenning

Internationale erkenning voor Ingrid Boekel: ‘Balance in Beauty’ te Nieuwkoop nu CIDESCO Instituut’

NIEUWKOOP – Ingrid Boekel, geboren in 1970, is al 30 jaar gepassioneerd werkzaam als schoonheidsspecialist. Ze behaalde in 1992 het internationaal erkende Beauty Therapist diploma en is inmiddels geaccrediteerd CIDESCO Instituut, herkenbaar aan het bijzondere CIDESCO schild, bij de ingang van haar bedrijf. CIDESCO staat voor Comité International D’Esthetique et de Cosmétologie.
Van deze instituten zijn er slechts 13 in Nederland. Deze erkenning staat voor een internationale kwaliteitsgarantie. Haar instituut, Balance in Beauty te Nieuwkoop, wordt vermeld op de websites van CIDESCO Nationaal: www.cidesco.nl en internationaal www.cidesco.com

Onlangs is Ingrid benoemd tot bestuurslid van CIDESCO Sectie Nederland. Deze sectie is onderdeel van de internationale non-profit beroepsvereniging, met als doel het wereldwijd bevorderen van de kwaliteiten van de schoonheidsspecialist, volgens internationale CIDESCO-normen. Haar instituut, Balance in Beauty te Nieuwkoop, voldoet aan de hoge eisen, die zijn vastgesteld door CIDESCO Internationaal te Zurich.

Voordat deze accreditatie haar toegekend werd, is de salon getoetst op kwaliteit, hygiëne, locatie, sanitair, internationale vakbekwaamheid, apparatuur en aanbod van behandelingen. Daarna wordt er elke drie jaar getoetst op al deze kwaliteitseisen.

huid weer gezond maken

‘Sinds 1989 zit ik in het vak. In die tijd heb ik ruime ervaring opgedaan met alle facetten van het beauty-, en wellnessvak, in verschillende settings en in een aantal bedrijven. Wat onze huid betreft is het eigenlijk heel simpel. Een gezonde huid is de beste bescherming tegen veel huidproblemen die wij kennen. Mijn doelstelling is dan ook de huid weer gezond te maken.

Schoonheid is meer dan uiterlijk alleen

Voor mij gaat het begrip schoonheid verder dan het uiterlijk alleen. Mijn filosofie is dat de innerlijke verzorging net zo belangrijk is als de uiterlijke. Dat houdt in dat naast de prachtige producten waarmee ik mag werken, mijn klanten zich op hun gemak moeten voelen in een ontspannen sfeer, die ik creëer met mijn handen, maar ook met hart en gevoel. De huid reageert op hoe wij ons voelen, de huid is een geweldig orgaan en de mens daaronder ook. Het is fantastisch om daarmee te werken! Na mijn jarenlange ervaring met verschillende merken heb ik de keuze gemaakt om te werken met ENVIRON®, ontwikkeld door een wereldberoemde plastisch chirurg: Dr. Fernandes.


Doelstelling: Het chronische tekort aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële voedingsstoffen in de huid corrigeren en compenseren.

Door ons klimaat en leefwijze zijn er weinig mensen wiens huid niet beschadigd is. Een eenmaal beschadigde huid is vatbaarder voor alle huidproblemen die wij kennen. Het doel is de huid weer gezond te maken, zodat deze zichzelf kan beschermen. Dit sluit naadloos aan op de doelstelling van waaruit ik werk’.